9 tips om tijd te besparen met je boekhouding

Zorg ervoor dat je batterij niet leeg raakt!

2 juni 2019 • Profit First

Zittend in mijn loungebank, genietend van een zonnige zondag, kom ik al scrollend de foto hierboven tegen. Waarheid als een koe: ‘Je zorgt er voor dat de batterij van je telefoon niet leeg raakt. Zorg er dan ook voor dat dat niet bij jezelf gebeurt. Goed voor jezelf zorgen is een prioriteit, niet een luxe.’

Ik herken mezelf helemaal hierin…Mijn batterij was een beetje leeg aan het raken. Mijn lichaam heeft aan de rem getrokken en gelukkig heb ik daar naar geluisterd. (niks ernstigs hoor.. vooral nek- en schouderklachten)

Dus nu neem ik bewust meer rust, werk ik al een paar weken wat uurtjes minder, kom ik wat vaker achter mijn laptop of computer vandaan, beweeg ik wat meer en ga ik naar de fysio. Zodat vooral ook mijn schouders en nek wat meer rust krijgen. 

Selfcare, ofwel goed voor mezelf zorgen. Ik doe mijn best 😊.

Nu is het niet alleen belangrijk om lichamelijk goed voor jezelf te zorgen, maar ook financieel.

Je bent zelf de belangrijkste werknemer in jouw bedrijf, dus waarom zou je jezelf niet als zodanig behandelen? Keer jezelf dus iedere maand een salaris uit. Dat is ook een manier om goed voor jezelf te zorgen!

Zorg er gedurende de maand dan ook voor dat je niet alle ontvangsten aan kosten besteedt. Je moet tenslotte van alles wat je ontvangt de belasting nog betalen, maar ook reserveren voor winst, en natuurlijk reserveren voor je salaris.

Hoe kun je dat makkelijk doen? Door verschillende bankrekeningen (potjes) aan te maken, waaronder dus één voor je salaris. Reserveer een deel van je ontvangsten op die rekening, zodat je het niet aan kosten uitgeeft en je jezelf iedere maand een salaris kunt uitbetalen.

Deze methode, Profit First, werkt heel eenvoudig en praktisch.

Wil jij hier meer over weten? Stuur me een e-mail naar dianne@dh-finance.nl of plan een afspraak met me in. Ik denk graag met je mee!

Groeten, Dianne Habraken, DH finance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn site maakt gebruik van de 'cookie wall'. Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten